Karin Dijkman

Karin Dijkman

Mijn naam is Karin Dijkman en ik ben het gezicht achter KADE relatietherapie counseling en training. Ik ben Systeemtherapeut en ben geregistreerd bij de specialistische psychotherapieverenging Nederlandse Vereniging voor Relatie – en Gezinstherapie (NVRG). Mijn opleiding heb ik gevolgd conform de eisen van de NVRG. Naast Theorie beslaat dit enkele jaren supervisie en leertherapie.

Met de oprichting van de praktijk die mensen begeleidt en ondersteunt bij veranderingen – heb ik mijn eigen verander wens gerealiseerd; “als vrije en zelfstandige professional anderen in hun werk en hun relatie ondersteunen bij veranderingen, door de combinatie van analytische, systeemgerichte, praktische en mensgerichte aanpak” dat maakt me blij! . Ik merk dat naast goede uitvoering van de therapie de manier waarop ik contact leg met mensen van groot belang is. Dicht bij mensen staan en respectvolle ontmoetingen zonder de moeilijke dingen uit de weg te gaan maken de ontmoetingen bijzonder en van betekenis.

Ik werkte elf jaar binnen de Forensische Psychiatrie, drie jaar als Sociotherapeutisch Medewerker en acht jaar als Afdelingsmanager. Daarna ben ik vijf jaar werkzaam geweest binnen de Vrouwenopvang als Regiomanager. Als manager was ik onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van veranderingsprocessen en een fusie proces binnen deze organisaties. Ook ben ik nadrukkelijk betrokken geweest bij de ontwikkeling van het systeemgericht werken in situaties met huiselijk geweld ( de Aanpak). In de GGZ ben ik werkzaam geweest bij Mediant en GGNet als systeemtherapeut. Als Trainer en Docent werkte ik twaalf jaar voor Hogeschool Saxion (HBO Psychologie, managers in de zorg) daarnaast heb ik verschillende andere opdrachtgevers voor opleidingstrajecten en trainingen.Momenteel werk ik bij Karakter (KJP) als systeemtherapeut in een DGT-J groep en ben betrokken bij de eetstoornissen groep. Ik ben werkzaam als transformatie coach voor wijkcoaches in Enschede en begeleid BRAM medewerkers bij hun werkzaamheden. Daarnaast ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als relatietherapeut en counselor. Vanaf januari 2017 zal ik werkzaam zijn bij de Universiteit van Nijmegen waar ik les ga geven aan GZ psychologen in opleiding. Inhoudelijk ben ik mij blijven ontwikkelen onder andere door EFT/EFFT andere opleidingsdagen, intervisie en supervisie.