Kwaliteit

Gekwalificeerde relatie en gezinstherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG).
De vereniging bevordert de kwaliteit van de relatietherapie en gezinstherapie, bewaakt de kwaliteit van de opleidingen en houdt zich bezig met wetenschappelijke ontwikkelingen van het vak. Bij deze vereniging kunt u opvragen of iemand ook daadwerkelijk gekwalificeerd is en geregistreerd staat als systeemtherapeut. Bovendien geldt voor alle leden van de NVRG de beroepscode van Psychotherapeuten.
De NVRG heeft haar visie op systeemtherapie beschreven in dit document.

Ik ben tevens lid van de NVPA (Nederlandse Vakgroep Psychotherapeuten en Agogen). Deze vakgroep stelt zich ook ten doel de kwaliteit van de te leveren diensten optimaal is en blijft. Voor verder informatie verwijs ik graag naar het visie document.  

Ik heb de keuze gemaakt deel te nemen aan verschillende intervisie groepen waarin met andere professionals geanonimiseerd gesproken wordt over casuïstiek. Op deze manier blijf ik mijn werk kritisch onderzoeken met collega therapeuten. Daarnaast volg ik met regelmaat cursussen en trainingen ten behoeve van verdere ontwikkeling en professionalisering.